Помоћ за српска домаћинства на Космету

Француска хуманитарна организација "Солидарност за Косово" финансирала је ове јесени више пољопривредних пројеката у енклавама на Косову и Метохији у укупној вредности од 90 000 евра.

Циљ ове акције је да се економски угрожена подручја развијају и да се на тај начин запосле људи одавде како би достојанствено живели од свог рада.

У сарадњи са добротворном организацијом Епархије рашко - призренске Мајка Девет Југовића, француски хуманитарци омогућили су да се у Новом Брду изграде комплетна фарма за тов јунади и штала за краве музаре, као и ископавање бунара и прављење сеника.

Овај сточарски комплекс броји сада више десетина говеда чију је куповину такође обезбедила француска хуманитарна организација.

Помоћ је стигла и на север Косова, тачније у мало село Грабовце, где је Солидарност за Косово финансирала постављање три пластеника за потребе Народних кухиња на Косову, како би биле самоодрживије и мање зависиле од донација у храни.

"Једина права помоћ која треба српским срединама на Косову и Метохији је економско оснаживање овог подручја. Битно је да се реализују пројекти који ће бити самоисплативи и сами себе издржавати, баш као што и очекујемо од споменутих пројеката", каже Арно Гујон, оснивач и директор хуманитарне организације Солидарност за Косово.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи