Промоција годишњег зборника "Завештања 2015."

Удружење српских писаца Швајцарске одржало је 3. октобра промоцију свог годишњег зборника "Завештања 2015".

У Минхвилену код Сен Галена, у Швајцарској, 3. октобра, Удружење српских писаца Швајцарске одржало је промоцију свог годишњег зборника Завештања 2015, једанаестог по реду.

Сва досадашња Завештања штампана су ћириличним писмом, а намера Удружења је да тако и остане. 

Осим дружења и неговања лепе писане речи, циљ Удружења је очување српског језика и ћирилице - темељног националног симбола.

„Промоција Завештања 2015." је протекла у лепој атмосфери. Посећеност је била изузетно добра, а и многи писци чија су књижевна дела заступљена у Завештању су били присутни. Удружење српских писаца је основано 2003. год. и до сада је објавило једанаест Завештања, Антологију завештања (2005-2014) и једну двојезичну књигу (око 5300 страница књижевног стваралаштва), а у припреми је друга двојезична књига", каже за РТС Милисав Ђурић, песник и председник Удружења.

Осим чланова Удружења, у Завештању 2015. су заступљени и писци из Канаде, Немачке, Србије и Републике Српске.

Промоцији су присуствовали конзул Републике Србије Зоран Јеремић и вицеконзулка Мира Михаиловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи