Помоћ и из Гетеборга

Због поплава и велике трагедије у региону, Српско културно спортско друштво "Козара" из Гетеборга одлучило је да покрене хуманитарну акцију прикупљања хуманитарне помоћи за народ страдао у поплавама на подручју Босне и Херцеговине и Србије.

Акција прикупљања хуманитарне помоћи за народ страдао у поплавама на подручју Босне и Херцеговине и Србије започела је у суботу, 17 маја.

Ален Кнежевић, члан управе Козаре, истакао је да су чланови друштва први почели да дају своје прилоге и почели су да зову многе познате шведске фирме да донирају средства која се преко потребна

"У акцију се укључила већина чланова друштва и брзо је проширена вест да је започела велика хуманитарна акција. Тада су почели да долазе људи са свих страна па чак је било и доста Швеђана који су желели да помогну", каже Кнежевић.

У првом делу акције, која је трајала од 17. до 24. маја, прикупљена је велика количина средстава за хигијену, дечјих пелена, влажних марамица, женске хигијене, хране за децу, млека у праху, ћебади, јастука и гардеробе.

"С обзиром на то да се ради о већој вредности робе која је прикупљена, тржишна цена робе је око 1000000 шведских круна или 110000 евра, ја сам у име друштва ступио у контакт са Кризним штабом Владе Републике Српске и Црвеним крстом РС. После обављених консултација са представницима Владе и Црвеног крста добио сам писмену потврду да ће донација коју будемо послали бити упућена у кризна подручја и подељена становништву којем је помоћ потребна", рекао је Кнежевић.

У Козари истичу да су након добијања гаранције Црвеног крста РС, у недељу запаковали 36 палета од којих је 19 натоварено и послано за Добој.

"Следећих 17 палета, на којима ће бити углавном хигијенска средства, биће послато у Црвени крст РС и они ће распоредити помоћ по општинама зависно од угрожености. Трећа наша пошиљка иде за Обреновац. Наравно, овим не завршавамо нашу хуманитарну акцију него се акција наставља све док за то буде било потребе", напомиње Кнежевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи