СОС за Балкан

У Холандији је основана хуманитарна организација "СОС Балкан". У седам холандских градова прикупља се хуманитарна помоћ становништву угроженом од поплава у Србији и Републици Српској.

С благословом eпископа западноевропског Луке Ковачевића парохијани парохија Српске православне цркве у Амстердаму, Нејмегену, Бреди и Флисингену основали су хуманитарну организацију под називом СОС Балкан, сазнајемо од протојереја Душана Ердеља, координатора ове организације која је већ сакупила око сто осамдесет тона хуманитарне помоћи.

Организација поседује седам пунктова за прикупљање хуманитарне помоћи становништву угроженом поплавама, у седам холандских градова.

У пројекат су укључени, поред наших стручњака и народа и холандски стручњаци и локално становништво, које схвата озбиљност ситуације у Србији и Републици Српској и несебично помаже.

Рад ове хуманитарне организације, у циљу још боље реализације и дистрибуције помоћи угроженима, пропратили су и холандски медији.

Током прошле седмице СОС Балкан послао је два шлепера за Ваљево и Добој, а за крај ове седмице у току је утовар још два шлепера за Обрновац, Маглај и околину Бања Луке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи