Братство и јединство у Ирској

Наши сународници и њихови пријатељи у Ирској прикупили су око 7 тона воде, конзервиране хране и хигијенских средстава као и помоћ у новцу. Један део ове хуманитарне помоћи стиже у Србију, а други део је намењен угроженом становништву у Босни и Херцеговини.

Потресне слике из поплављене Србије покренуле су и наше сународнике у Ирској. Уз помоћ друштвених мрежа на прикупљању донација удружили су се Срби, Босанци, Хрвати и Ирци.

Прикупљено је око 7 тона воде, конзервиране хране и хигијенских средстава као и помоћ у новцу.

„Пола помоћи је на путу, а друга половина ће бити достављена у току следеће недеље, јер имамо велики проблем са транспортом. Влада Ирске нам још није дозволила никакву помоћ, али ми се надамо да ће они учествовати", каже Весна Китинг, један од организатора ове акције.

Донација је било толико да је у једном тренутку заустављено прикупљање због малог капацитета магацина у Даблину.

Значајну помоћ у овој акцији пружила је Руска православна црква, кризни штаб Министраства спољних послова Србија као и Вајт вотер фондација која је организовала превоз и смештај хуманитарне помоћи.

Први камиони из Ирске стижу у Црвени крст Србије, а одмах затим креће и помоћ за угрожене у Босни и Херцеговини.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи