Стигао шлепер из Француске

Француска хуманитарна организација "Солидарност за Косово" обезбедила је 18 тона конзервиране хране намењене породицама погођеним поплавамау Србији.

НВО Солидарност за Косово покренула је прошле суботе велику акцију прикупљања помоћи широм Француске и успела у само три дана да прикупи преко 20 000 конзерви хране чија вредност прелази 60 000 евра.

Француски волонтери ове организације истоварили су помоћ која је стигла шлепером у магацин Црвеног крста у Београду.

У наредних неколико дана они ће делити ове дуготрајне нармирнице тамо где је најпотребније.

„ Донатори наше организације у Француској су се масовно одазвали нашем апелу помоћи за поплављену Србију. Сваког дана добијамо поруке подршке француских грађана који прате ситуацију кроз наше извештаје. Србија је данас више него икада у нашем срцу", каже Арно Гујон, оснивач организације Солидарност за Косово.

Прошле седмице је хуманитарна организација Солидарност за Косово већ обезбедила донацију од пола милиона динара у пеленама, млеку у праху и кашицама, за хитне потребе мајки са малом децом.

Организација Солидарност за Косово броји преко 8 хиљада донатора из целе Француске и око 30 волонтера који учествују у раду ове организације.

Само у току 2013. године организација је обезбедила 6 конвоја хуманитарне помоћи, летовање у Црној Гори за 40 српске деце са Косова и Метохије, куповину стоке за газдинства и реновирање 5 основних школа.

Солидарност за Косово финансира и хуманитарну канцеларију при Епархији Рашко-призренској у Грачаници, од које добијају тачне информације о ситуацији и броју најугроженијих српских породица на Косову и Метохији. Арно Гујон, оснивач ове организације, одликован је прошле године медаљом краља Стефана Дечанског, а компанија Новости му је 17. децембра 2012. доделила и специјалну плакету за Најплеменитији подвиг године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи