Када реч хвала постане претесна

Само у току једног дана у акцији прикупљања помоћи за настрадале у поплавама у Србији и БиХ, на пунктовима у Скопљу прикупљено је 20 тона прехрамбених производа.

Македонија је на ногама. Као никада до сада, грађани са свих страна хитали су ка трговима својих градова доносећи намирнице неопходне онима који су остали без свега у катастрофалним поплавама, јавља из Скопља Гордана Јовић Стојковска.

Огромна је подршка и хуманост грађана који сакупљају донације на већим трговима Скопља, Битоља, Куманова, Тетова, Штипа, Валандова, Ђевђелије и осталих градова Македоније.

Градски маркети остају полупразни, а на местима прикупљања средстава се доносе неопходне намирнице по упутима које су на интернет мрежама постављале хуманитарне и невладине организације.

На позив Српске заједнице у Македонији прву великодушну донацију дала АД Кожувчанка из Кавадараца, донирањем 5,5 тона флаширане воде. У току дана за Србију полазе камиони са додатним количинама воде. Испоруку воде организује Влада Републике Македоније, градоначелник града Скопља, градоначелник града Битоља, почасни конзул Србије у Македонији и др.

Прикупљању помоћи и организовању доставе прикључују се организације Срба у Македонији: Вук Караџић из Кућевишта, Заједница Срба Битољ, као и сви регионални одбори Српске заједнице у Македонији.

Огроман допринос квалитетној организацији и складиштењу сакупљених донација дугује се Црвеном крсту Македоније.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи