Хрватску суспендовати са Мундијала?

Због скандалозне и антисрпске изјаве председника Фудбалског савеза Хрватске Давора Шукера да ће репрезентација те земље на Светском првенству у Бразилу играти за суспендованог Јосипа Шимунића Хрватску би требало суспендовати са Мундијала у Бразилу, поручио је председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта.

У најоштријој осуди те изјаве Линта је подсетио да је Светска фудбалска федерација суспендовала хрватског репрезентативца Јосипа Шимунића због усташког поклича „За дом спремни!" који је извикивао на Стадиону Максимир у Загребу приликом реванш утакмице баража за Мундијал у Бразилу. Ту казну Шимунићу је Суд за спортску арбитражу у Лозани потврдио.

Констатујући да је својим ставом Шукер послао јасну поруку да подржава усташку идеологију и да сматра да је усташки поклич „За дом спремни!", под којим је побијено стотине хиљада Срба, Јевреја и Рома, позитивни поклич, Линта поручује да би због тога Хрватску требало суспендовати са Светског фудбалског првенства у Бразилу.

Линта такође подсећа да је Шукер свесно направио још један скандал када је изјавио „да ће дозволити и црном Циганину да уручи пехар за победника Купа Хрватске у фудбалу, али не и хрватском министру науке, просвете и спорта Жељку Јовановићу јер је, упркос томе што је био учесник Домовинског рата, за њега спорна чињеница да је он српске националности".

Линта закључује да ако челни човек хрватског фудбала који очито не може да прихвати чињеницу да у хрватској влади седе и министри српске националности, онда је јасно као дан шта мисли и о повратницима српске националности и Србима у избеглиштву који оваквим ставовима свакако нису охрабрени за суживот и повратак на своја огњишта са којих су протерани у рату деведесетих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи