Нови успех Сање Бештић на Оф Бродвеју

У Њујорку одржана премијера представе „Џеки и Мерилин“ у режији Београђанке Сање Бештић. Шта се заправо десило у љубавном троуглу најпознатијег председничког пара Америке Џона Ф. Кенедија и његове супруге Џеки Кенеди и младе филмске звезде и старлете Мерлин Монро?

Тема којом се нико у Њујорку раније није бавио, представљена је као контроверзан комад инспирисан историјским личностима које, и педесет година након смрти, интригирају, инспиришу и на светском нивоу буде знатижељу код људи.

На Тајмс Скверу, у 42. улици, у срцу позоришног дистрикта, позорите Row било je попуњено до последњег места.

У публици су се поред велике подршке колега из Србије и старе Југославије нашле и колеге из Њујорка које су Сањи пожелеле срећу пре почетка представе.

Поред глумачке легенде Жарка Лаушевића и филмског редитеља Зорана Амара, Сању је подржала и Мирјана Живковић, генерални конзул Републике Србије у Њујорку, Марко Крунић и Срђан, модни фотографи који граде своју каријеру у Великој јабуци, као и прослављени српски композитор Милош Раичковић.

У бекстејџу је екипи представе срећу пожелео Ђани Русо, звезда легендарног филма Кум, као и Ден Грималди, звезда тв серије The Sopranos који је био Сањин професор на престижној школи Lee Strasberg. У публици се нашла и комичарка Ванда Сајкс, као и Закари Квинто који је Сању упознао кроз представу Тесла“ и наставио да прати њен рад.

Заинтересована да види контраверзну причу о чувеном троуглу, премијери је присуствовала и чувена Dr Ruth познатија као şex lady, телевизијска звезда и секс психолог која и даље, у својим позним годинама, води емисију где разбија све табуе везане за секс.

На велико изненађење публике Џеки Кенеди (Loraine Farris) је мастурбирала на сцени, Мерилин (Lella Satie) се борила за љубав до смрти, а чувени председник (Aaron Mathias) бежао од проблема које је решавао његов брат Боби.

Емоцију је подржала оригинална музика Александре Ковач и Романа Горшека која је публику довела до суза.

Колико је Кенеди породица заиста проклета и због чега су се несрећа за несрећом догађале и завијале породицу у црно, колико је Џеки била срећна у свом "перфектном" браку и зашто је жена која је веровала у "оно нешто" нађена мртва након педесет позива у дану Белој кући, њујоршка публика има прилику да види свако вече на даскама које живот значе на Тајмс Скверу у позоришту Row.

Писац текста је Енглескиња Шери Груберт која са Сањом сарађује четврти пут. Тим је заједно освојио четири награде за представу Тесла, а за „Џеки и Мерилин добили су номинације за Drama Desk награду у Њујорку, као и за New York Innovative theatre позоришну награду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи