Промоција књиге "Сви путеви воде у Џексон"

Промоцијa књиге "Сви путеви воде у Џексон"(All Roads Lead to Jackson) Милине Јовановић одржаће се 24. априла у свечаној сали Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Књига Милине Јовановић Сви путеви воде у Џексон, о првим Србима који су населили амерички континент, биће представљена 24. априла у свечаној сали Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Владе Републике Србије.

На промоцији ће о књизи, поред ауторке, говорити и Кринка Видаковић - Петров, књижевница и научна радница, Вјекослав Радовић, новинар и Зорица Зец, главна и одговорна уредница сајта Српска дијаспора.

Издавач књиге је Епархија западно-америчка.

Промоција књиге Сви путеви воде у Џексон одржаће се и у Њујорку, у Саборној цркви Свети Сава, 4. маја.

Крајем 19. века у калифорнијском граду Џексону и околини живело је око 650 српских фамилија махом пристиглих из Херцеговине, Боке, Црне Горе и Војводине. Данас тамо живи шездесетак српских породица. Захваљујући цркви Свети Сава, најстаријем српском православном храму у САД (из 1894.), Срби негују националну културу и обичаје. Поред храма Срби имају музеј, библиотеку и дечји камп. Срби из Џексона су познати по прослављању Божића пуцњавом у ваздух из ловачких пушака и карабина. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи