У сусрет празнику

Ученици допунске наставе на српском језику у Цириху и ове године су били кративни у изради ликовних радова посвећених једном од најрадоснијих српских празника, Ускрсу. Приређена је Ускршња изложба, а најуспешнијим ученицима су додељене дипломе.

Овај ликовни сусрет су организовали и осмислили професори Мишко Јовановић, Милица Крстић и Јасна Радоичић у сарадњи са свештеницима Српске православне цркве Успенија Пресвете Богородице, Мирославом Симијоновићем и Бранимиром Петковићем.

У Цириху је организована Ускршња изложба, а најуспешнијим ученицима су додељене дипломе. Овом догађају је присуствовао и Зоран Јеремић, генерални конзул Републике Србије у Цириху.

Ученици су изабраном ликовном техником шарали јаја. Неки су их оцртавали, сликали, а неки се одлучили за колаж технику.

На почетку се присутнима обратио јереј Бранимир Петковић испричао нешто више о предстојећем празнику и како га православни верници обележавају. Дао је осврт и на симболику фарбања Ускршњих јаја.

Ученици сваке године упознају једну нову ликовну технику. Прошле године је то била техника марморирања, а ове године је то колаж. Огледали су се и у групном раду.

Констатовано је да су сви ученици показали висок степен креативности, а најбољима су додељене дипломе.

Професор Мишко Јовановић је доделио и 26 диплома ученицима награђеним на ликовном и литерарном конкурсу Дечје библиотеке Чика Јова Змај из Београда на тему У Хајку на бајку.

Изложбу су видели многобројни родитељи и посетиоци цркве. Све дипломе које су ученици добили су биле у различитим бојама, чиме је исказана симболика шарања ускршњих јаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи