Конкурс за "Српско перо 2014."

Савет Свесрпског књижевног фестивала младих писаца Јагодине и Народна библиотека Јагодине расписали су 29. конкурс за традиционалну књижевну награду "Српско перо 2014." Право учешћа имају млади писци Србије, Републике Српске, Црне Горе и дијаспоре, до 35 година старости, који стварају на српском језику.

Савет Свесрпског књижевног фестивала младих писаца Јагодине и Народна библиотека Јагодине расписали су 29. конкурс за традиционалну књижевну награду Српско перо 2014.

Награда Српско перо се састоји од уникатне повеље, новчаног износа и уметничке слике - дар Музеја наивне и маргиналне уметности у Јагодини, и биће уручена на завршној свечаности, која ће се одржати у Јагодини 13. и 14. јуна.

Право учешћа имају млади писци Србије, Републике Српске, Црне Горе и дијаспоре, до 35 година старости, који стварају на српском језику, саопштио је Савет фестивала.

Радове - песму, причу, есеј, драмски текст... (један до три рада), дужине до десет куцаних страница треба послати под шифром у три примерка, најкасније до 20. маја на адресу Народне библиотеке у Јагодини.

Радове ће оцењивати стручни жири састављен од књижевника Јагодине и Београда, а осим лауреата, на завршној свечаности посвећеној Видовдану, учестоваће и најуспешнијих десет учесника конкурса.

Тада ће бити промовисан и зборника са 30 најуспешнији радова пристиглих на овај конкурс, изјавио је уметнички директор фестивала Бајо Џаковић.

Награде за учеснике завршног дела фестивала, припремила је и Подружница Удружења књижевника Србије за Поморавски округ, недељне новине Нови пут, часопис Акт и Коло српских сестара Јагодине.

У оквиру завршне свечаности биће уручена и награда за свеукупан допринос културној баштини Србије Златни орфеј писцу Србије и Поморавски орфеј најуспешнијем писцу Поморавља, напоменуо је Џаковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи