„Врапчићи" запевали са Просвјетом

Дечији хор „Врапчићи" из Бања Луке је на позив СПКД Просвјета у Бечу посетио вршњаке из Просвјетиног малог хора, а заједнички мини концерт одржан је 4. априла у просторијама храма св. Саве у трећем бечком округу.

Ово дружење остварено је уз сарадњу са Представништвом Републике Српске у Аустрији, на чијем је челу Младен Филиповић, а све у оквиру овогодишњих Дана Републике Српске у Аустрији, јавља из Беча проф. Гроздана Булов, секретар СПКД Просвјета Аустрија.

Хор Врапчићи, који је прошле године прославио двадесетогодишњицу постојања, представио је дугогодишњи руководилац хора Бранислав Ђаковић.

Председник Просвјете Срђан Мијалковић пожелео је гостима добродошлицу, а затим је Просвјетин мали хор, који већ годину дана воде Вера Симић и Јелена Крстић, отпевао Оду радости на српском и немачком језику и песму Деца су украс света. То је био леп увод у опште музичко весеље деце и одраслих.

Врапчићима су дириговале Биљана Лолић и Смиљана Мамић. Из свог богатог репертоара хор је представио песму Ти и ја и још неколико песама са најновијег албума. Весели стихови потакли су и Просвјетин мали хор, тако да су деца из оба хора, њих преко педесет, пред родитељима, пријатељима и публиком заједно отпевали још неколико песама- Разболе се лисица, Једног дана решио мој тата, Кад си срећан и друге.

СПКД Просвјета и Представништво Републике Српске у Аустрији позвали су децу да наставе дружење уз слатко послужење у оближњој посластичарници.

Да подсетимо, пробе Просвјетиног малог хора су сваког четвртка од 17.30 до 18.30 часова у просторијама на четвртом спрату цркве св. Саве у трећем бечком округу, а места још има.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи