Палић у Паризу

Фестивал европског филма Палић представиће се у Паризу 5. априла на фестивалу L'Europe autour de l'Europe (Европа око Европе) избором кратких европских филмова из прошлогодишње селекције и неколико премијера заказаних за ову годину.

Пројекције филмова са Фестивала европског филма Палић одржаће се 5. априла у биоскопу L'Entrepot на Монпарнасу у Паризу.

Како је саопштио Фестивал европског филма Палић, повод за представљање у Паризу јесте десет година постојања програма Млади дух Европе, усмереног ка новим, свежим и храбрим редитељима јединственог ауторског печата окренутим ка истраживању нових форми филма.

Према речима селектора програма Млади дух Европе, Петра Митрића, ово препознавање квалитета је веома значајно за културу Србије, посебно зато што се ради о вишегодишњем истраживачком раду који доприноси унапређењу целокупне европске кинематографске баштине.

"Фестивал Европа око Европе јесте важна кинематографска тачка пошто је усмерен ка истинским љубитељима седме умјетности и има изграђену публику жељну изазова и нових тенденција у филму", истакао је Митрић.

На фестивалу у Паризу од српских аутора гостоваће Стефан Иванчић са филмом Soles De Primavera и Саболч Толнаи са светском премијером новог кратког филма Цвијеће зла.

Поред избора из програма Млади дух Европе палићки фестивал ће представити и добитнике Undergroun Spirit награде за 2013. годину браћу Игора и Ивана Бухарова, награде која се додељује од 2007. године за изванредан дугогодишњи рад на пољу независног филма као део програма Млади дух Европе.

Овогодишње, 21. издање Фестивала европског филма Палић одржаће се од 19. до 25. јула. Биће приказано 100 филмова у 10 селекција уз присуство многобројних гостију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи