Окупљање у Бечу на годишњицу НАТО бомбаровања

Српско-аустријски покрет солидарности организовао је 24. марта, у центру Беча, окупљање поводом обележавања 15 година од НАТО агресије на тадашњу СР Југославију.

Уз поруку - „НАТО агресија, злочин без казне - –Да се не заборави“, окупљени су се присетили жртава 78-одневног бомбардовања.

Председник Српско-аустријског покрета солидарности Лазар Билановић је подсетио на људе који су у Бечу 78 дана, за време трајања НАТО бомбардовања, свакодневно демонстрирали у центру аустријске престонице.

Бечки песник Радиша Ђокић је указао на "лажљиву политику НАТО и ЕУ" и интересне мотиве војне и финансијске индустрије чији циљеви нису мир.

Аустријанац Вилхелм Лангталер, који је са Србима у Бечу свакодневно демонстрирао током НАТО бомбардовања, рекао је да се не сме заборавити неправда која је почињена српском народу.

"Највеће жртве овог рата су били Срби, иако се о њима увек прича као о починиоцима", поручио је он.

Аустријски политиколог Ханес Хофбауер оценио је да је 24. марта 1999. завршено европско послератно уређење, те је створен преседан за даље интервенције у Европи и свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи