Подршка из Ванкувера

Светосавска омладинска организација "Косовски завет" из Ванкувера организује донаторско вече на коме ће бити прикупљена средства за снимање филма о Светом Сави и Симеону Немањи "Отац". Донаторско вече ће се одржати 28. марта у амфитеатару цркве Светог Архангела Михаила у Ванкуверу.

Светосавска омладинска организација Косовски завет из Ванкувера позива све заинтересоване на донаторско вече за филм Отац. Сва прикупљена средства биће намењена помоћи за снимање првог играног филма о Светом Сави и Симеону Немањи.

У току је прикупљање новца за овај пројекат, а жеља Светосавске омладинске организације Косовски Завет из Ванкувера је да и српска дијаспора у том граду помогне колико може и постане део овог историјског пројекта.

Дружење ће се одржати уз пројекцију документарног филма редитеља ђакона Ненада Илића који је посвећен још једном нашем великану и зове се Свети Николај Српски.

Донаторско вече ће се одржати 28. марта у амфитеатару цркве Светог Архангела Михаила у Ванкуверу.

Историјски филм Отац, о Светом Сави и Симеону Немањи, биће сниман у продукцији фондације Наслеђе отаца и продукцијске куће Опет и опет, а сценаристи су ђакон Ненад Илић и Владимир Петровић.

Петровић је, представљајући филм на конференцији за новинаре рекао да је „огромна одговорност" радити на пројекту као што је филм Отац и да „враћајући се у прошлост гледамо у нашу будућност". Пројекат има и подршку братства манастира Хиландара, патријарха и министра културе, рекао је он.

Филм Отац се бави периодом од доласка остарелог владара Немање као монаха на Свету Гору до одласка његовог сина Саве, са очевим чудесно мироточивим моштима, у грађанским ратом опустошену, осиромашену и изгладнелу Србију десет година касније.

Фондација Наслеђе отаца основана је са основним циљем да сними филм Отац, а намера оснивача је да се Фондација и убудуће бави српском духовношћу и културом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи