Дневне интернет новине за Србе у Мађарској

Пројекат који уредништво Српских недељних новина из Будимпеште реализује у сарадњи са Канцеларијом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, омогућио је да српска заједица у Мађарској добије нови медиј, намењен дневном информисању.

Српске недељне новине из Будимпеште, које под овим именом излазе већ пет година, обележавају свој рођендан и новим видовима комуникације са читаоцима. Уз помоћ Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Владе Србије, дизајниран је и покренут нови сајт листа, па Срби у Мађарској од 14. марта имају своје интернет новине, јавља за Програм за дијаспору РТС-а Јована Вукосављевић из главног града Мађарске.

Реч је о дневном, електронском издању Српских недељних новина, у којем читаоце очекују свеже информације везане за Србе у Мађарској, српско-мађарске везе и односе, актуелности и занимљивости из двеју земаља, галерије фотографија и видео прилога, архива листа и други садржаји.

„Као редакција која припрема недељни лист, ми до сада нисмо били у могућности да читаоцима пласирамо дневно актуелне информације. Свет око нас је постао толико динамичан да, оно што је актуелно данас, следеће недеље бива не само незанимљиво, већ често и заборављено. Шансу за недељно, штампано издање СНН-а не видимо у преношењу таквих, дневно актуелних вести, већ у тематским, аналитичним чланцима, освртима, коментарима и сличним саржајима који могу да издрже ту пробу времена", каже Драган Јаковљевић, главни и одговорни уредник овог листа.

Када је реч о дневном информисању, уредништво СНН-а ради на томе да максимално користи нове технологије и на тај начин се приближи читаоцима.

"Једно од тих нових средстава комуникације је интернет, који нам је отворио могућност да покренемо дневно променљиве електронске новине где ћемо постављати дневне вести, галерије фотографија, видео прилоге и друге мултимедијалне садржаје. Ту се налазе и телевизијски прилози о Србима из Мађарске које периодично припремамо за програм РТС-а. Чланке које пласирамо на сопственој интернет страници и даље ћемо најављивати и на Фејсбук профилу СНН-а. Надам се да ћемо тиме постићи да Срби у Мађарској буду брже него до сада информисани на њиховом матерњем језику", очекује Драган Јаковљевић.

Овај пројекат редакција Српских недељних новина наставља да реализује додатним, волонтерским радом појединих чланова редакције због ограниченог буџета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи