"Задужбина" обележила шест година рада

Прослава поводом шест година рада Српског друштва "Задужбина" из Љубљане и предавање на тему "Верски, културни и научни домети српске емиграције" одржани су 4. марта у љубљанском Парохијском дому.

Српско друштво Задужбина из Љубљане је 2. марта 2014. у Парохијском дому у Љубљани, поводом обележавања 6 година рада, организовало предавање на тему Верски, културни и научни домети српске емиграције, а гост предавач је био мр Радован Калабић.

Целокупан догађај одвијао се у духу прослављања 6 година рада друштва. Након предавања, друштво се представило пројекцијом фотографија и краћим освртом на друштвене, хуманитарне и просветитељске активности, као и на поклоничка путовања. Вече је својим наступом улепшала певачка секција СКУД-а Видовдан.

Гост предавач, мр Радован Калабић, аутор многобројних стручних чланака и књига, указао је кроз историјске чињенице на велики значај српске емиграције некад и сад. Велики српски умови, многи и политички гоњени, настављали су да дишу за своју отаџбину и њене идеале пуним плућима и у туђини.

Продајом књига и прикупљањем добротворних прилога, прикупили су 290 еура, који ће бити испоручени у предстојећој 15. хуманитарној васкршњој акцији на Косову и Метохији.

Догађају су присуствовали и представници конзулата Стана Кончаревић и Славиша Томић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи