Ракићева трећа збирка поезије на немачком језику

Владан Ракић, члан удружења књижевника Србије и Савеза писаца Немачке, живео је у Немачкој од 1990. до 2006. године. Добитник 21 књижевне награде, недавно је у Немачкој објавио трећу збирку поезије "Gedichte", на српском и немачком језику.

У Немачкој је штампана трећа збирка поезије на српском и немачком језику песника Владана Ракића, под једноставним називом Gedichte (Песме). Збирку је превео и објавио др Петер Герлингхоф, у едицији Neue Wege (Нови путеви) издавачке куће Berlin-Sangerhauyen-Beograd.

Иста издавачка кућа је штампала и прву Ракићеву збирку песама Leiden und Leidenschaften (Туге и страсти), као и другу Alte Leiden-Neue Leidenschaften (Старе туге-нове страсти).

"Мислим да је изузетно важно и за мене и за Србију што је у Немачкој штампана још једна књига српског песника, и то двојезична. На језику Гетеа, Хајнеа, Шилера чуће се певаније о најважнијој ћелији друштва-породици, што је тема треће збирке. Надам се да ће и роман који приводим крају, ускоро бити штампан и на немачком језику, јер сам поред овог, добио понуде и од других издавача. А одаћу вам тајну - роман је о чувању тајне", нашалио се Владан Ракић у изјави за Програм за дијаспору РТС-а.

Промоција 18. збирке поезије Одзвон васељене и треће збирке Песме на српском и немачком језику одржана је 19. марта у Галерији РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи