Лепоте Србије кроз слику и реч

Културно-спортска заједница Срба у Салцбургу представила је своју родну Србију и рад свог удружења, које ове године слави петнаест година рада.

У сарадњи са организацијом Salzburger Heimatvereine а под називом Kulturen an einem Schtammtisch чланови Културно-спортске заједнице Срба у Салцбургу (КСЗС) представили су матицу Србију, као и рад свог удружења.

Презентација у режији Марка Шулејиа се састојала од филма о природним лепотама Србије који је емитован уз текст који је читала Слађана Стојишић. За гастрономске специјалитете побринули су се чланови КСЗС-а.

Саму презентацију су улепшале девојке и деца у народној ношњи, док је Марко Петровић показао своје умеће на хармоници одсвиравши компилацију народних кола.

Скупу су присуствовали генерални конзул Републике Србије у Салзбургу Владимир Новаковић, представници градских установа и магистрата, Ђуја Бећиревић као представник радничке коморе, Марко Јестратијевић кандидат за предстојеће изборе на листи SPÖ-a, председник КУД-а Опанак Драган Арсић, представници хрватске заједнице, као и представници афричке културне групе.

Домаћини вечери били су Ервин Едер из Salzburger Heimatvereine и Ненад Шулејић, председник КСЗС-а, који су се обратили присутнима и изразили наду у наставак сарадње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи