Нова зграда конзулата Србије у Вуковару

У Вуковару су 14. фебруара свечано отворене нове просторије Генералног конзулата Републике Србије. Заједнички су их отворили помоћник министра спољних послова Србије Драган Момчиловић и амбасадор у Министарству спољних послова Хрватске, Давор Видиш.

Нове просторије Генералног конзулата Републике Србије у Вуковару су заједнички отворили помоћник министра спољних послова Србије Драган Момчиловић и амбасадор у Министарству спољних послова Хрватске, Давор Видиш, пренео је "Вечерњи лист" на сајту.

Момчиловић је оценио да су односи Србије и Хрватске у узлазној путањи за шта, како је рекао, "део заслуга припада и дипломатско-конзуларним пословима две земље".

Давор Видиш је изразио уверење да ће се убудуће у Вуковару много више разговарати о економском развоју, а мање о политици.

Генерални конзулат Републике Србије у Вуковару постоји од 1998. године, а до сада је био у једној бесправно изграђеној згради коју су пролетос откупиле вуковарске градске власти.

Конзулат се, наводе медији, преселио у породичну кућу Александра Станимировића, сина председника Самосталне демократске српске странке Војислава Станимировића.

То је пролетос, када је објављено, изазвало реакције дела јавности.

Тада је објашњено да је власник ту кућу заменио за стан у Београду по договору с Владом Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи