Под духовним окриљем Светог Саве

Српска заједница у Чикагу обележила је Дан Светог Саве у истоименом музеју, који је први пут посетио владика средњезападноамерички Лонгин.

Светосавска прослава у Музеју Свети Сава у Чикагу била је историјска, јер га је први пут посетио владика средње западноамерички Лонгин, који је обавио свечано сечење славског колача. Деца су одржала свечан програм.

„Вечерашња прослава била је тако дивно организована и увеличана посетом његовог преосвештенства. Имали смо један краћи протокол кога смо се придржавали. Имали смо донацију од наших драгих чланова у виду жита, славског колача, а потом је правосвештенство одржало молитву, отпевали смо химну Светом Сави, а пресечен је и освећен славски колач.

Пригодан говор одржао је његово преосвештенство владика Лонгин и подсетио нас на значај светосалвске славе и шта значи за нас, и како нас је одржала, поготово у дијаспори. Заједнички морамо да радимо и негујемо наш дух, нашу културу и наш језик. Ми смо вечерас осећали под његовим духовним надахнућем, да смо ми једно и да имамо велику снагу када смо уједињени на било ком пољу", рекао је др Живојин Павловић.

Сваке године светосавске прославе су важан догађај за српску заједницу у Америци. Тако је било и ове године, и поред хладноће и снега.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи