Први "Краљевски куп" у Инсбруку

Српска православна омладина Инсбрук - СПО(Ј)И је 25. јануара, у Олимпијском селу у Инсбруку, организовала први хуманитарни турнир у фудбалу под називом "Краљевски куп", а учествовало је 20 екипа са играчима и гостима из преко 20 различитих земаља порекла.

Планирано је да се Краљевски куп одржава сваке године у децембру или јануару месецу. На првом турниру сав приход је био намењен жртвама поплава у општини Кесен у аустријској покрајини Тирол чији је Инсбрук главни град, јавља за Програм за дијаспору РТС Владимир Влајић, председник СПО(Ј)И.

Први Краљевски куп је почео утакмицом између организатора, ФК СПОЈИ! и Спортског друштва Олимпијско село, као домаћина.

Краљевски куп је протекао у фер плеј атмосфери, а учествовало је 20 екипа, подељене у четири групе.

КСУД Братство и FC Broschaft су играли у финалу, а победио је КСУД Братство. Екипа Клуба Дунав је однела Пехар за фер-плај. За најбољег голмана су гласале екипе које су се пласирале у четвртфинале, а већина је свој глас дала Давиду Кожомановићу, који наступа за ФК СПОЈИ!.

На крају су најбољима додељени пехари, а најбоље три екипе су добиле и симболичне новчане награде. Првопласирана екипа КСУД-а Братство је освојила 150 евра, другопласирана „FC Broschaft" 100 евра, а трећепласирана „Young Boys Innsbruck" 80 евра, која је своју новчану награду дала жртвама поплава у Кесен.

Иако је циљ турнира прикупљање хуманитарних прилога за жртве поплава у општини Кесен у Тиролу, било је могуће донирати и за друга подручја. Тако су пријатељи Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И из Минхена, Нирнберга и Салцбурга допремили три пуна аутомобила са одећом, обућом, дечијим играчкама и другим стварима, као и новчану донацију од 180 евра за српску децу на Косову и Метохији. 

СПО(Ј)И је саопштио да је сакупљена хуманитарна помоћ за Кесен у износу од 1.450 еврa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи