Кад загрми rock 'n' roll

Рок групе "Рибља чорба" и "Ван Гог" одржале су концерт 25. јануара у Бечу, у препуној сали Лугнер ситија.

Љубитељи домаће рок сцене скоро да нису у прилици да уживо слушају своје омиљене рок бендове у срединама у којима живе, далеко од родног краја. Одсуство рокерских музичких догађаја на најбољи начин је надокнађено 25. јануара, у простору бечке трговачке куће Лугнер сити када су концерт за памћење одржале две српске рок групе Ван Гог и Рибља чорба, јавља за Програм за дијаспору РТС Миодраг Мецановић.

Група Ван Гог постоји од 1986. године, највећу популарност је доживела у другој половини деведесетих, а сада је први пут наступила у Аустрији. Избор имена бенда везан је за „настојање да направе једну луцидну вангоговску слику стварности". Два пута су напунили београдску Арену, а осми албум Лавиринт продали су у 150 000 примерака.

Као најбољи регионални извођачи, добитници су МТВ награде за 2007. годину. У Бечу су загрмели у пуном сјају и држали присутне на ногама пуна два сата.

Млади су подигнутих руку, певали све време концерта, а певач и гитариста Звонимир Ђукић - Ђуле је у једном тренутку довео на бину девојку из публике и са њом отпевао песму Рођендан.

Репертоар се састојао од песама са свих досадашњих албума, укључујући и најновији Неумерен у свему, а завршна песма Лудо, луда, била је кулминација њиховог наступа који је завршио после поноћи. У знак захвалности, организатори концерта предали су члановима групе торту са натписом Ван Гог.

После краће паузе, на бину су изашли чланови Рибље чорбе, који су наредна два сата забављали публику у своме стилу.

Бора Ђорђевић је са својим другарима из бенда стигао у Беч после дружења у Дрвенграду са Емиром Кустурицом и његовим гостима, где је Рибља чорба наступила у склопу фестивала Кустендорф.

Бора је по опробаном рецепту - говорећи и певајући своје стихове држао пажњу бечке публике. Са искуством од 35 година и 19 објављених албума, Рибљој чорби то сигурно није било тешко.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи