Друга конференција о Тесли у Њујорку

Другу године заредом Теслина научна фондације организује комеморативну конференцију о Тесли. Конференција ће се одржати 11. јануара 2014. у хотелу „Њујоркер“ у Њујорку.

Највећи светски умови, научници, инжењери, тумачи алтернативне енергије, експерти иновација, уметници и Тесла ентузијасти ће се окупити на овој једнодневној конференцији.

Овогодишња тема конференције је “Увођење Николе Тесле у наставни план и програм“.

“Ово је најновија мисија Теслине научне фондације чији је главни циљ увођење имена и дела Николе Тесле у школске програме широм Сједињених Држава и света”, истиче Марина Швабић, извршни директор Теслине научне фондације у Њујорку.

Главни предавачи на ову тему биће Џејн Алкорн, председник Теслиног научног центра  у Ворденклифу, Џозеф Сикорски, редитељ документарног филма „Фрагменти са Олимпуса: визија Николе Тесле“ и Марк Пасио, самостални истраживач, уредник и водитељ радио емисије “What on Earth is Hapenning”.

Присутни ће имати прилику да се упознају са најновијим истраживањима из области у којима је Тесла радио. Међу предавачима ће бити и Александар Протић – „Никола Тесла: прошлост и будућност“, Гери Петерсон – „Теслин колут и светски бежични систем“, Рејчел Милер – „Тесла и роботика: Розалија пројекат за чисте океане“, доктор Владимир Вујичић – „Систем елиминације нетехничких губитака електричне енергије“.

Професор Филип Балдвин ће се обратити са темом „Емотивна топографија: коришћење можданих таласа у изради архитектонске стварности“, Брајан Јетсер – „Теслина интерактивна апликација и динамични постери“, а учествоваће и представници Института за електрични и електронски инжењеринг.

Као и прошле године, биће додељена награда „Теслин дух“. Ове године значајан је број добитника овог признања за иновације у различитим пољима. По први пут, Никола Лончар, оснивач и председник Теслине научне фондације ће доделити велики „Теслин дух“ трофеј за најзначајнији допринос у 2013., по одабиру публике.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи