Кандидат за НИН-ову награду

"Морамо сви да се трудимо да победимо, да сачувамо здраву младост. Мој скромни допринос томе је ова књига" рекао је на промоцији свог новог романа "Девојчица и ветар" прота Драган Мијаиловић, старешина храма Свети Стефан Дечански у Гетеборгу.

Једна од најпродаванијих књига на „Просветином" штанду на недавном Сајму књига у Београду, био је роман „Девојчица и ветар" проте Драгана Мијаиловића из Шведске, истакао је уредник ове издавачке куће Јован Јањић на промоцији романа у Клубу књижевника Србије у Београду.

Девојчица чија су оба родитеља наркомани постала је жртва трговаца белим робљем али спас налази у манастиру. То је у најкраћем испричан роман „Девојчица и ветар" проте Драгана Мијаиловића.

„Нама не требају већи непријатељи од нас самих. Сваке године 30 000 људи више умре него што се роди. Сваке године ишчезне један Параћин, један Зајечар, једна Лозница" каже прота Драган Мијаиловић.

"За педесет година неће нас нигде бити - пола деце побијемо а другу половину? Ако дозволимо да се дрогом и наркотицима трују, ко ће ову земљу обрађивати, ко ће је бранити? Морамо сви да се трудимо да победимо, да сачувамо здраву младост. Мој допринос томе је и ова скромна књига."

Љубав према писаној речи усадила му је Рускиња Ралса Соколова, професорка руске и француске књижевности, која га је и одгајила у Београду.

Прота Драган Мијаиловић, старешина храма Свети Стефан Дечански из Гетеборга до сада је издао књигу „Веронаука за омладину и одрасле - упознајмо Бога и Божији закон", збирку песама „Пејзажи душе" и роман „Исповест Аљине Воробејеве" који је преведен на неколико језика.

Нови роман „Девојчица и ветар" предложен је за овогодишњу НИН-ову награду за књижевност. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи