Песнички ватромет у Бечу

У Бечу је 21. децембра, у организацији Српског културно-нформативног центра, приређено књижевно вече. Одржано је предавање на тему "Деструкција љубоморе, зависти, злобе, пакости и мржње", а публици су се представили српски писци који живе у Аустрији.

Петар Милатовић Острошки, добитник Повеље Академије Иво Андрић за животно дело, одржао je предавање „Деструкција љубоморе, зависти, злобе, пакости и мржње". Своје анализе о погубности љубоморе зависти, злобе, пакости и мржње, Милатовић је завршио упућивањем на властиту савест, сазнајемо из Српског културно-информативног центра у Бечу.

"Кад свако искрено поразговара са сопственом савешћу, тај ће пожелети да оствари највећу могућу победу - да победи сопствене слабости. Онај ко победи сопстевне слабости у стању је сутра да добротом и љубављу освоји цео свет и то је највеличанственија победа у историји", закључио је Петар Милатовић Острошки своје предавање, после чега је уприличена јавна дускусија.

Петар Милатовић Острошки je обелоданио намеру да се покрене двојезични књижевни часопис на српском и немачком језику, у коме ће своје радове објављивати српски и аустријски писци и представљати мост између два народа.

Петар Милатовић Острошки је обавестио присутне да је у току реализација Панораме српских писаца у Аустрији која ће бити објављена у еминентном часопису за књиженост и културу Ријеч, који излази у Брчком.

У другом делу ове вечери, уприличен је песнички караван на којем су наступили Жељко Миражић, Зорка Ивановић, Мирјана Магура, Славица Клајн, Херман Стјепан Стојановић, Александра Обрадовић Чиркин, Милена Мацулето, Даница Маринковић, Велибор Антанасијевић, Драгана Павлићевић Томић, Марија Мандић, Драгица Пејић, Нинослав Маринковић, Радиша Ђокић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи