Донаторски скуп у Чикагу

Фондација "Ана и Владе Дивац" наставља своју акцију обезбеђивања трајног смештаја за избегла и расељена лица на територији Србије. Недавно су одржали донаторски скуп у чикашком насељу Бур Риџ.

Владе и Ана Дивац су у Чикагу говорили донаторима њихове фондације о томе како је уложен новац који је пре тачно годину дана прикупљен на овом истом месту, у једном ресторану у чикашком насељу Бур Риџ.

"Оно што смо урадили у протеклом периоду свакако не бисмо могли без људи који су данас били овде, који су били и прошле године на овом месту, без наше дијаспоре у Аустралији и презентовали смо оношто смо урадили прошле године. Надамо се да у току следеће године будемо близу циља, а то је да затворимо све колективне центре у Србији", рекао је Владе Дивац.

Показан је и видео снимак из Београда.

"Ако нешто имамо добро-то је онда српска дијаспора. А пошто сам дуго година била емигрант, знам колико је велика љубав ових људи према својој матичној земљи. Они одвајају своје време, свој новац за неког ког уопште не познају у Србији, а неће га никад ни упознати", казала је Снежана Ана Дивац.

Људи који долазе на овај скуп су углавном чланови српске дијаспоре, који су већином у Америци неколико деценија.

"Са великом страшћу помажемо хуманитарни фонд Дивац за наш српски народ, дајемо велику подршку Владу и Ани и врло смо узбуђени што смо овде као и сваке године, да би подржали оне којима је то потребно", каже један од донатора, Јово Балаћ.

Средства су скупљана преко појединачних донација, улазница које су коштале 200 долара и тихе аукције на којој су били изложени дресови и патике из каријере Владе Дивца и других кошаркаша из НБА лиге.

"Владе Дивац је човек који одлично познаје прилике у расејању а познаје и наше најзначајније људе", каже Александар Влајковић, заменик директора Канцеларије за дијаспору. 

Захваљујући Фондацији Ана и Владе Дивац 505  расељених породица добило је свој дом у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи