Пословни сусрети у Чикагу

У просторијама Генералног конзулата Србије у Чикагу одржан је пословни форум на коме је учествовала делегација из Београда на челу са др Миленком Џелетовићем, председником Економског савета Српске напредне странке.

У просторијама Генералног конзулата Србије у Чикагу одржан је пословни форум на коме је учествовала пословна делегација из Београда, коју je предводиo доктор Миленко Џелетовић, председник Економског савета Српске напредне странке.

Присуствовали су представници српске дијаспоре, др Миодраг Радуловачки, члан Српске академије наука и уметности, Милош Дедовић, председник Српско-америчке привредне коморе и др Жика Павловић, председник Српско-америчког музеја Свети Сава.

„Пословни форум је заправо потврдио оно сто смо и претпостављали, да су изузетне могућности унапређења сарадње Србије и дијаспоре, пре свега привредне, културне а и сваке друге. Говорили смо и о конкретним пројектима и проблемима који се могу административно решити у циљу привлачења страних инвестиција и коришћења наших људи у Америци као мостова да дођемо до страног капитала", рекао је Џелетовић.

У београдској делегацији био je и заменик директорke Канцеларије за дијаспору, Александар Влајковић.

„Ми смо и овом приликом разменили мишљења и чули доста корисних сугестија. Пренели смо и неке иницијативе које су стигле са ових простора до Канцеларије, а то је пројекат о реализацији банке српске дијаспоре или можда неког инвестиционог фонда. Ми смо ту иницијативу прихватити, увелико се ради пројекат о томе,у сарадњи са представницима банке Србије", рекао је Александар Влајковић.

Делегација из Србије ће се у Чикагу састати са представницима америчких фирми и лидерима српске дијаспоре да би разговарали о могућностима сарадње посебно пред пословни састанак дијаспоре, заказан за 23. децембар у београдском центру Сава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи