Споменик цару Душану у Скопљу

У Скопљу је недавно постављен споменик Цару Душану, српском императору крунисаном у том граду.

У Скопљу је, на новом мосту Цивилизација, постављен споменик Цару Душану, који се налази поред Министарства иностраних послова Републике Македоније, јавља за Програм за дијеспору РТС Српска заједница у Македонији.

Споменик је постављен у оквиру пројекта Скопље 2014, на истом мосту где се постављају и споменици другим великанима светске цивилизације.

„Споменик није постављен тамо где је српска заједница у Македонији желела и то је оно што нас највише боли. Али с обзиром на расположење и доскорашњи атак на све што је део српске историје на овој територији, ми смо ипак задовољни. Посебно смо захвални председнику Српске демократске партије у Македонији и посланику у македонском Собрању, г-дину Ивану Стоилковићу који је обећао да ће се изборити да се међу постављеним споменицима по сваку цену нађе и споменик Цару Душану", рекла је Гордана Јовић Стојковска, председница Српске заједнице у Македонији за РТС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи