Дијаспора на Нишком сајму књига

Педесети Нишки сајам књига и графике 2013. траје од 22. новембра до 1. децембра у спортској хали "Чаир". Српски писци из дијаспоре представиће се публици 29. новембра путем скајпа и учествовати на конференцији на тему неговања српског језика у дијаспори.

У Сали за презентације јубиларног 50. Сајма књига у Нишу, 29. новембра у 17 сати, одржаће се презентација Канцеларије за сарадњу са дијаспором Службе за послове градоначелника Ниша, премијера промотивног филма Ниси сам у свету и конференција српских писаца из дијаспоре путем скајпа, сазнајемо из Канцеларије за сарадњу са дијаспором у Нишу.

Тема скајп конференције је неговање српског језика у дијаспори.

Своје учешће су најавили Вида Вучковић из Савеза Срба у Хесену, Александар Саша Јовановић, потпредседник Удружења писаца из Франкфурта, Јелена Ћирић, књижевница из Прага, Милисав Ђурић, председник Удружења српских писаца Швајцарске, Даница Дана Додић, песникиња и представник Литерарне секције при савезу Срба Француске.

Цео догађај ће моћи да се прати уживо на интернет страници Канцеларије за сарадњу са дијаспором у Нишу, а заинтересовани ће моћи да постављају питања и остављају коментаре путем друштвених мрежа. 

На штанду Канцеларије за сарадњу са дијаспором, Службе за послове градоначелника, посетиоци могу добити информације о питањима која се тичу статуса грађана Ниша у дијаспори и сазнати више о надлежностима и активностима канцеларије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи