Незаборавних шеснаест дана

Удружење Млади за туризам реализовало је пројекат "Упознавање српских студената из дијаспоре и региона са природним и културним богатством Србије". Циљ пројекта је био да се младима који живе ван домовине омогући да упознају Србију и надограде своја знања о српској историји, географији и култури.

Удружење Млади за туризам реализовало је пројекат Упознавање српских студената из дијаспоре и региона са природним и културним богатством Србије, са циљем да се младима који живе ван матичне земље омогући да боље упознају Србију, сазнајемо од удружења Млади за туризам.

Студенти су посетили национални парк Тару, Пријепоље и Сопотницу, кањон Увца, Ваљево и кањон реке Градац, најважније српске средњовековне манастире, Нови Сад и Сремске Карловце, Ниш, Феликс Ромулиану, Рајачке пимнице код Неготина, боље су упознали Београд и његове атракције.

Радионице, интерактивна предавања и посете музејима омогућиле су учење на ефикасан и забаван начин.

Дружење је трајало од 20. октобра до 3. новембра. 

"Путовали смо, учили, дружили се и смејали, током незаборавних 16 дана. Надамо се да ће овај наш први пројекат овакве врсте постати традиција и да ћемо имати много више учесника из целог света у наредним програмима", рекао је за Програм за дијаспору РТС-а Владимир Шуштершић, координатор пројекта.

Пројекат је суфинансирала Канцеларија за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Владе Републике Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи