Јовановић: Србија више не сме да греши

Министарство просвете, науке и технолошког развоја позвало је научнике, стручњаке из свих области који су се школовали овде, а раде у иностранству, да се повежу са матицом, јер, према речима министра просвете Томислава Јовановића, Србија више не сме да греши.

Министарство позива научнике, предаваче, еминентне стручњаке да се повежу са овдашњим колегама, у циљу побољшања квалитета образовања и науке у Србији, рекао је министар Јовановић истичући да Србија мора да искористи овај потенцијал и да у том послу следи примере најразвијенијих земаља.

"Министарство ће обезбедити контакт са образовним институцијама, научноистраживачким организацијама, појединцима који желе да сарађују зарад добробити наше, али и светске науке", навео је Јовановић.

Образовање и наука су, како каже, универзални принципи који спајају народе, а циљ акције је између осталог да обезбеди да наша настава и образовање што раније уђу у токове светског образовног система, да наша наука добије место које јој припада.

"И данас, иако држава улаже мала новчана средства због економских разлога, допринос наше науке превазилази улагања државе", истакао је министар и указао да је за нове резултате неопходна сарадња.

Уз жељу да се унапреди постојеће, ухвати корак са развијеним светом и подсећање да су и сами творци образовања у Србији знање стицали или се усавршавали у иностранству, Министарство се нада успешној сарадњи наших стручњака са колегама у свету, наводи се у позиву на сајту Министарства.

Знање и образовање су, како је наведено, незамењив услов и чинилац економског, културног и општег напретка сваке земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи