Стоилковић и даље на челу ДПСМ

Иван Стоилковић поново је изабран за председника Демократске партије Срба у Македонији (ДПСМ). Он је реизбран 9. новембра на петом Конгресу ДПСМ као једини кандидат за лидера партије.

"Одлучили смо да будемо део владајуће коалиције са ВМРО-ДПМНЕ зато што смо сматрали да само тако можемо да остваримо своје националне интересе. И нисмо погрешили", рекао је Стоиљковић делегатима Конгреса и најавио да ће се од Нове године парламентарној већини придружити и лидер Српске напредне странке у Македонији Драгиша Милетић.

"Од Нове године имаћемо два посланика на страни парламентарне већине", рекао је Стоилковић и нагласио да је ово тек почетак националног уједињења у Македонији, што није било замисливо пре пар година.

Он је најавио да ће ДПСМ подржати "сваку иницијативу за канонско признање Македонске православне цркве и помирење са СПЦ, како би се затворило и последње отворено питање између Македоније и Србије".

Конгресу је присуствовала и представница СПС-а и министарка здравља Србије Славица Ђукић Дејановић.

"Нису потребне речи да се опишу односи између наше две државе", поручила је Ђукић Дејановић.

На петом Конгресу ДПСМ били су и министри и посланици у Собрању Македоније, а учесницима се обратила министарка у унутрашњих послова Гордана Јанкуловска (ВМРО-ДПМНЕ), истакавши да је ДПСМ показала на најбољи могући начин како може да се избори за права етничких заједница.

На Конгресу је говорио и потпредседник ДПСМ који је и заменик министра културе Македоније Драган Недељковић који је нагласио да је ДПСМ од минорне партије у 2002. сада постала релеватни политички фактор и део власти Македоније.

Присуствовали су и потпредседник Демократске странке Србије Александар Поповић и председник Нове српске демократије из Црне Горе Андрија Мандић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи