Срби из Канаде помажу реновирање болнице

Исељници из Србије сакупили су у Канади више од 10000 долара за помоћ Клиници за психијатријске болести "Лаза Лазаревић" у Београду. Помоћ тој медицинској установи из 1861. године, намењена је за куповину грађевинског материјала и реновирање болничког крила.

Иницијатор и организатор добротворне акције је Драган Вељовић из Отаве. На његов позив преко интернета пријатељима и познаницима, за неколико дана је око 50 породица из главног града Канаде, Торонта и Монтреала, као и из дистрикта Вашингтон и Београда приложило више од 5000 долара. Драган и Биљана Вељовић даће још толико, односно по један долар на сваки долар који се прикупи.

Нарочито су се одазвале Вељовићеве колеге и колегинице, ранији студенти Електротехничког факултета у Београду који су у исељеништву успешни у "хај-тек" бизнису и науци.

Драган Вељовић je указао на тешку ситуацију Клинике Лаза Лазаревић и додао да "(српска) држава очигледно нема новца за побољшање стања у овој и другим болницама".

"Иако немам искуства у акцијама ове врсте, желео сам да и себи и другима покажем да су наши људи хумани, ма где живели. Спремни су да помогну кад виде да је акције транспарентна и кад су уверени да ће новац бити уложен тамо где је намењен. Очекујемо и од прималаца помоћи да се одговорно понашају", указао је Вељовић.

Вељовић је најавио и прикупљање новца за куповину амбулантних кола.

"Очекујем да направимо мрежу контаката и "акредитујемо" многобројне мале "амбасадоре" добре воље међу нашим исељеницима у Северној Америци и другде који ће помагати и друге институције у отаџбини", рекао је Вељовић.

Драган Вељовић би требало да у петак, у Београду, присуствује седници Управног одбора Клинике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи