Концерти браће Теофиловић

Јединствени извођачи древне српске и балканске вокалне музике, браћа Теофиловић, у оквиру пројекта "Ритам идентитета: традиционална српска музика као чувар културног идентитета" одржали су концерт у Мађарској, а очекује их наступ у БиХ и Румунији.

Пројекат намењен Србима у региону и онима који желе да се упознају са традиционалном српском музиком реализује Центар за друштвено економски развој уз подршку Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Како је најавио организатор, у оквиру пројекта чији је основни циљ очување и јачање културног и етничког идентитета Срба у региону путем врхунске традиционалне музике браћа Теофиловић ће одржати три концерта. У Мађарској су одржали концерт 19. октобра, а 25. октобра наступиће у Босни и Херцеговини, а 1. новембра у Румунији.

Концерт на сцени Српског позоришта у Мађарској одржан је као део прославе 40 година постојања и рада Српског културног клуба у Будимпешти.

Браћа Теофиловић у Босни и Херцеговини одржаће концерт у Културном центру Источно Ново Сарајево, а у Румунији у Свечаној дворани музичке гимназије Јон Виду” као део програма Дани српске културе у Темишвару”.

Концертом браће Теофиловић 1. новембра биће отворена ова најзначајнија културна манифестација Срба у Румунији и једно од најзначајнијих представљања српске културе у источној Европи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи