Завршен месец српске културе

Концертом београдског квартета „Сенсарстика”, одржаном у Амбасади Републике Србије у Будимпешти, завршена је манифестација "Месец српске културе" у Мађарској.

"Месец српске културе" у Мађарској завршен је концертом београдског квартета „Сенсарстика", одржаном у Амбасади Републике Србије у Будимпешти. На репертоару су биле савремене обраде дела српских композитора класичне музике.

Присутне су поздравили амбасадор Србије у Мађарској Раде Дробац и директор Културног и документационог центра Срба у Мађарској Милан Ђурић, који је у својству организатора сумирао учинке овогодишње манифестације.

Овогодишњи "Месец српске културе" окупио је протеклих недеља мноштво уметника различитих профила из Србије, Мађарске и још десетак европских земаља. Од средине септембра низале су се позоришне представе, ликовне и фото изложбе, песничке вечери, књижевне промоције и програми духовног карактера.

Једна од најмасовнијих манифестација био је "Пештански књижевни омнибус", када је своје новије стваралаштво представило двадесетак српских писаца из више европских земаља.

Треба споменути и документарну изложбу о Десанки Максимовић, гостујућу поставку Музеја наивне уметности из Јагодине, презентацију српског туризма у Будимпешти и представу "Сеобе", у извођењу ансамбла Крагујевачког позоришта.

Осим у Будимпешти, неке од културних садржаја ове манифестације, видели су и становници српских насеља у унутрашњости Мађарске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи