Писмо шведској влади

Савез Срба из Шведске у писму упућеном шведској влади указује на непрофесионало и пристрасно деловање државног секретара у Министарству за интеграције Јасенка Селимовића.

Савез Срба у Шведској упозорава да државни секретар за интеграције Јасенко Селимовић своју функцију не обавља у складу са политиком коју Министарство за интеграције Шведске жели да спроводи. Селимовић се, упозорава Савез, бави продубљивањем разлика у мишљењима и схватањима око свих болних питања ратног и поратног периода међу народима са Балкана који су данас настањени у Шведској и сматрају је својом новом домовином.

"Кад год Селимовић говори о ратним злочинима у бившој Југославији он увијек помиње српске злочине. Када говори о жртвама он консеквентно прећуткује српске жртве. У рату гдје низ политичких вођа сноси тешку одговорност он говори увијек-и искључиво-о српским вођама, а да никад не помиње нпр. хрватске или бошњачке вође. Сувишно је напомињати да такве активности државног секретераре за питања интеграција, умјесто да допринесу интеграцији свих грађана, продубљују јаз између дотичних скупина у Шведској", истиче се у писму.

Савез упозорава да се многи његови чланови због таквих Селимовићевих наступа осећају дискриминисаним. Уместо да се Селимовић, као државни секретар бави питањима интеграције, он се заправо бави "босанском унутрашњом политиком", сматра Савез.

"Пошто сматрамо да један државни секретар за питања интеграција треба да дјелује на начин повољан за цјелокупно ставновништво Шведске, и да узме у обзир разноликост у друштву, те да апсолутно не смије да дискриминише било коју групу, питамо се кога Јасенко Селимовић у ствари заступа", стоји у писму Савеза Срба у Шведској упућеном влади Шведске.

Писмо у целини можете погледати овде

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи