Српска дијаспора у САД захвална бившем конзулу

Представници Српске православне цркве, српских националних организација и дијаспоре из Америке затражили су од Владе Србије да ода признање Деску Никитовићу, који је завршио свој мандат генералног конзула Србије у Чикагу.

У заједничком саопштењу упућеном Влади Републике Србије се наводи да Никитовић никада, ниједног момента није изневерио њихова очекивања.

Конзулат у Чикагу је некада био симбол неслоге и раскола међу Србима, али је у протеклих 10 година постао уз СПЦ, стожер окупљања српске дијаспоре, додаје се у саопштењу.

Писмо Влади Србије су потписали владика Лонгин, епископ новограчанички и средњо-амерички, прота Марко Тодоровић, Мајкл Марјановић, председник Српског националног савеза, Славко Пановић, лидер Српске народне одбране, Мирјана Самарџија, председник Конгреса српског уједињења, бизнисмен Бранко Тупањац, др Живојин Павловић, председник Српског музеја у Чикагу и још двадесет српских и америчких личности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи