Пуповац: Не играјте се ватром

Председнк Српског националног савета и саборски посланик Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац критиковао је власт и опозицију након што је у Вуковару поново скинуто четири од пет ћириличних плоча са зграда локалне самоуправе.

Пуповац је, заједно са председником заједница већа општина Драгом Црногорцем, позвао власт и опозицију у том граду да се укључе у ресавање проблема у Вуковару на одговоран начин. Пуповац је, како се наводи, поручио да се “не играју с ватром”.

“Када то кажем мислим на то да се Устав и Закон о правима националних мањина не стављају ван снаге и не толерише безакоње”, рекао је Пуповац, јавила је Хина.

Осврнувши се на чињеницу да је једну од плоча скинуо припадник полиције, Пуповац је рекао да није право питање какве ће санкције бити предузете према младом полицајцу него шта је довело до тога.

Хрватски председник Иво Јосиповић изјавио је раније да је био у праву да ће у Вуковару међунациоанлни односи бити погоршани и да је неопходно обавити ширу расправу о поштовању Закона о праву нациоалних мањина.

Премијер Зоран Милановић је, међутим, тада рекао да расправа није потребна и да је постављање ћириличних плоча, упркос инцидентима, доказ да се у Хрватској тај закон поштује.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи