Фестивал српског филма у Израелу

У Тел Авиву је 6. октобра отворен Фестивал српског филма у сарадњи амбасаде Републике Србије у Израелу са Филмским центром Србије, израелском Синематеком и Удружењем израелско-српског пријатељства. Биће приказано 8 филмова новије српске продукције у Тел Авиву, Јерусалиму и Хаифи.

Фестивал су отворили директор телавивске Синематеке Алон Гарбуз и амбасадор Милутин Станојевић, у присуству гостију из Србије - в.д. директора Филмског центра Србије Милана Лучића и глумаца Анице Добре и Небојше Глоговца, а фестивал ће затворити филм Монтевидео, Бог те видео у присуству режисера Драгана Бјелогрлића, сазнајемо са сајта амбасаде Србије у Израелу.

У оквиру церемоније отварања, одржан је коктел у просторијама Синематеке, након којег је приказан филм Кругови Срдана Голубовића. На крају пројекције главни глумац Небојша Глоговац  је одговарао на питања гледалаца. Одзив на отварању био је велик - највећа сала у Синематеци, од 420 места била је готово у потпуности испуњена.

Реакције публике након отварања и пројекције, посебно из дијаспоре, биле су више него позитивне, уз честитке и изразе подршке активностима ове врсте на промоцији Србије у Израелу.

Фестивал ће наредних петнаест дана бити организован у форми „недеље филма" у Тел Авиву, Јерусалиму и Хаифи и на њему ће бити приказано осам филмова новије српске продукције, од којих је чак шест преведено и на хебрејски како би били прихватљивији израелској публици, пише на сајту српске амбасаде у Израелу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи