Српски џез пијаниста у Њујорку

Београдски џез пијаниста Димитрије Васиљевић одржаће солистички клавирски концерт 11. октобра у њујоршком Културном институту Тенри.

Београдски џез пијаниста Димитрије Васиљевић, тренутно на завршним магистарским студијама на Њујоршком универзитету где упоредо ради и као професор џеза, одржаће солистички клавирски концерт у петак 11. октобра у њујоршком Културном институту Тенри (Tenri Cultural Insitute).

На званичној интернет презентацији овог перспективног младог џез уметника који је након дипломирања на Факултету музичке уметности у Београду дипломирао и на престижном Беркли музичком колеџу (Berklee College of Music) у Бостону, најављен је солистички концерт који ће одржати након низа наступа ове јесени по њујоршким клубовима и дворанама на којима је промовисао први ауторски албум.

На солистичком концерту Васиљевић ће свирати своје композиције као и неколико џез стандарда Телониуса Монка, Дјука Елингтона и Мајлса Дејвиса у сопственим аранжманима.

Велику промоцију првог ауторског албума „The Path of Silvan" (Пут Силвана) Васиљевић је имао са својим квартетом у познатом њујоршком клубу Дром. На програму солистичког концерта биће композиција "Ocean Express" са овог албума.

Васиљевићеве композиције и аранжамани утемељени су на модерном џезу, са мотивима европске џез струје и балканске изворне музике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи