Дани српске културе у Румунији

Традиционална манифестација Дани културе Срба у Румунији одржана је протеклог викенда у Букурешту с фолклорним програмом, представљањем издавачке делатности и изложбама у организацији Савеза Срба у Румунији.

У Музеју села "Димитрије Густи" представљен је програм српског фолклора у извођењу АКУД "Младост" из Темишвара и оркестра "Тамбурашки споменари".

На Дане културе Срба отворене су изложба слика "Сведоци трајања - Српски манастири и цркве у румунском Банату" и ауторска изложба Дане Петков, сликарке из Темишвара.

Као и на свим манифестацијама Срба из Румуније, букурештанској публици представљена је делатност издавачке куће Савеза Срба у Румунији, која је са скромним средствима у 2012. години објавила 15 књига, а има амбициозни план и за ову годину.

На манифестацији у Букурешту били су присутни амбасадор Србије у Румунији Бранко Бранковић и амбасадор БиХ Душко Ковачевић, као и румунски званичници из области културе који су поздравили културни рад Срба из Румуније.

Били су присутни и посланик Срба у румунском парламенту, песник Славомир Гвозденовић, председник изавачког одбора Љубомир Степанов, као и председник Савеза Срба у Букурешту Стева Лепојев.

У Букурешту се Манифестација Дани културе Срба у Румунији одржава већ готово две деценије.

Издавачка кућа Савеза Срба у Румунији добила је за ову годину 30 предлога од већ познатих аутора за књиге поезије, прозе, антологије, речника, двојезичних српско-румунских радова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи