Медицинска дијаспора у Београду и Нишу

На конференцији "Дани српске медицинске дијаспоре 2013", коју је Лекарска комора Србије (ЛКС) организовала 3. и 4. октобра у Београду и Нишу, учествовало је око 6000 учесника из земље и више од 100 стручњака из дијаспоре. Циљ скупа је био унапређење сарадње наших лекара из дијаспоре са институцијама и појединцима у здравству, у Србији.

Учешће на традиционалној, четвртој конференцији досад су потврдили еминентни гости из Немачке, Норвешке, Аустрије, Швајцарске, Италије, Републике Српске, Македоније и Хрватске, као и стручњаци из Србије, наведено је у саопштењу.

"Циљ скупа је унапређење сарадње између наших лекара из дијаспоре са институцијама и појединцима који представљају стубове квалитета здравствене заштите у Србији. Едукација лекара ће довести до боље здравствене заштите становника Србије", навела је ЛКС, истичући да на тај начин жели да настави блиску сарадњу матице и наше медицинске дијаспоре.

За сутра су у Београду планирани симпозијуми са темама ''Трансплантација срца и плућа'' и ''Скрининг и рана детекција меланома'' (у Дому синдиката) и ''Повреде кичме и доњих екстремитета –одабрана поглавља'' (у Дому омладине).

Истог дана, у Дому синдиката у Београду ће се одржати округли сто о улози и значају српске медицинске дијаспоре у различитим видовима стручног усавршавања лекара из Србије. Очекује се учешће лекара из земље и иностранства, као и представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства здравља Републике Србије.

Скуп се наставља у петак симпозијумима ''Приватна пракса – решење за здравствени систем Србије'' (у Дому синдиката), ''Преинвазивне лезије у хируршкој патологији'' (у Дому омладине), као и ''Хипербарична медицина'' (у сали Народног позоришта у Нишу), наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи