"Кристална коала" Здравку Шотри

Победник Фестивала српског филма у Аустралији је филм "Шешир професора Косте Вујића" Здравка Шотре. Амбасадорка Аустралије у Србији, др Хелена Стадерт уручиће 1. октобра у амбасади Аустралије у Београду награду "Кристална коала" редитељу филма.

Амбасадорка Аустралије у Србији, др Хелена Стадерт уручиће 1. октобра у амбасади Аустралије у Београду награду Кристална коала редитељу Здравку Шотри за филм Шешир професора Косте Вујића, који је победио на Фестивалу српског филма у Аустралији.

Фестивал српског филма у Аустралији, који је покренут 2001. године, одржава се од половине октобра до средине новембра у седам аустралијских градова: Сиднеју, Мелбурну, Перту, Аделаиду, Бризбејну, Канбери и Вулагонгу.

Реализује се у сарадњи са највећом биоскопском кућом у Аустралији, Hoyts Cinema, а филмови се приказују у најпрестижнијим дворанама, као што су Hoyts Cinema Paris-Fox у Сиднеју, Hoyts Chadstone у Мелбурну.

У протеклих 12 година, на фестивалу је приказано више од 100 филмова од којих су многи били откупљени за СБС ТВ и World Movie Show.

Гости фестивала били су Горан Марковић, Срдан Голубовић, Раша Андрић, Марија Перовић, Душан Милић, Вук Костић, Стеван Филиповић, Мирослав Момчиловић и други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи