Српски кандидати за аустријски парламент

У Аустрији се 29. септембра одржавају парламентарни избори. То је био повод да се у емисију "Србија на вези" телефонским путем укључи Борислав Капетановић, председник Заједнице српских клубова и позове српску заједницу да изађе на изборе и да глас оним партијама које ће по њиховом мишљењу допринети још бољој перспективи аустријског друштва.

Борислав Капетановић, председник Заједнице српских клубова у Аустрији, за Програм за дијаспору РТС:

"Српска заједница у Бечу броји више од 300000 људи и право гласа на овим изборима по слободним проценама има око 60000, што није занемарљива бројка. Међутим, Срби у Аустрији нису довољно политички ангажовани. Разлоге, наравно, можемо тражити и у нама самима, али и у политичким партијама које још увек нису спремне да Аустријанце мигрантског порекла позицирају високо на неким од изборних листа.

На овогодишњим изборима, што је свакако охрабрујуће пријавио се један број Срба који су у својим партијама узели заиста озбиљно учешће у предизборној кампањи и радили на представљању свог политичког програма у оквиру својих партија.

Ја бих издвојио кандидате који су свакако најбоље позиционирани на својим изборним листама. На листи Социјал демократске партије Аустрије, налази се млади магистар Недељко Савић. На листи Народне партије Аустрије налази се дипломирани инжењер Татјана Кукић Јанк, а на листи Тим штронах (Team Stronach) налази се Даринка Хрњез.

Ја се искрено надам да ће ови кандидати на изборима мотивисати друге младе Србе да активније учествују у политичком одлучивању, јер само тако српска заједница може доћи до решења отворених питања које има у Аустрији.

Апелујем у име српске заједнице у Аустрији да Срби у Аустрији 29. септембра изађу на изборе, да дају свој глас оним партијама које ће по њиховом мишљењу допринети још бољој перспективи аустријског друштва, у коме и ми Срби живимо",закључио је Капетановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи