У званичној посети Сплиту

Директорка Канцеларије Владе Србије за дијаспору и Србе у региону др Славка Драшковић службено је боравила 19. и 20. септембра у Книну и Сплиту, где је имала више састанака са локалним званичницима и представницима Срба у Хрватској.

Тема разговора је била актуелна ситуација и сигурност Срба у овим градовима, као и начин на који се ситуација из Вуковара рефлектовала на Книн и Сплит, а посебна тема су били инциденти у Книну и Сплиту, стоји у саопштењу владине Канцеларије.

У разговору са градоначелницом Книна Јосипом Римац, којем је присуствовао и амбасадор Србије у Хрватској Станимир Вукићевић, исказано је обострано становиште да овакви догађаји не доприносе развоју мирног суживота, као и уверење да ће се ситуација у наредном периоду смиривати.

Славка Драшковић је посетила и село Голубић где је прошле недеље порушен споменик подигнут у знак сећања на српске жртве страдале у рату деведесетих година.

У Сплиту Славка Драшковић се састала са градоначелником Сплита Ивом Балдасаром, као и са сплитско-далматинским жупаном Златком Жеврњом. Хрватски званичници су изразили уверење да инциденти у овом граду представљају појединачни акт.

Директорка Канцеларије Салавка Драшковић састала се и са представницима Већа српске националне мањине у Сплитско - далматинској жупанији, са којима је између осталог разговарала о новим просторијама за српску заједницу у овом граду.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи