Подршка СПО(Ј)И српским спортистима

Чланови Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И пружили су подршку српским спортистима бодрећи их са трибина на београдској Маракани, Јасеницама и Кардифу, а Синиши Михајловићу, селектору Србије, уручили су поклон - мајицу са грбом СПО(Ј)И и натписом ВУКОВАР на ћирилици, у знак подршке српском народу у Вуковару.

Српска православна омладина Инсбрук - СПО(Ј)И искористила је последње дане одмора како би почетком септембра широм Европе била уз кошаркашку и фудбалску репрезентацију Србије. Са трибина на београдској Маракани, Јасеницама и Кардифу бодрили су наше спортисте, а Синиши Михајловићу, селектору Србије, уручили су поклон - мајицу са грбом СПО(Ј)И и натписом ВУКОВАР на ћирилици, у знак подршке српском народу у Вуковару.

Прва станица СПО(Ј)И из Инсбрука је била Маракана у Београду, 6. септембра, на утакмици Србија - Хрватска, којој су присуствовали са члановима СПО(Ј)И из Србије.

После утакмице са Хрватском, део чланова СПО(Ј)И је остао у Србији, а неки су кренули према словеначким Јесеницама на Евробаскет. Било је и оних који су чекали лет за Лондон, одакле су возом стигли до Кардифа.

Током боравка у Велсу Александер Рогић, координатор наше фудбалске секције „ФК Споји!" и члан скупштине СПО(Ј)И је уручио поклон Омладинске организације СПО(Ј)И Синиши Михајловићу, селектору Србије. То се догодило након тренинга фудбалера Србије у Кардифу, дан пред утакмицу, а поклон је била мајица са грбом СПО(Ј)И и натписом ВУКОВАР, који је био написан на српском језику и ћириличном писму.

„Српска православна омладина Инсбрук - СПО(Ј)И је овим поклоном хтела да да подршку селектору Синиши Михајловићу и српским фудбалерима и уједно да пошаље знак подршке српском народу у Вуковару, чија су људска права на том подручју угрожена. Селектор наше репрезентације је рођен у Вуковару, где још увек живи један значајан број српског народа. Ћирилица је у Европској унији једно од званичних писама, тако да је и у Хрватској званично признато. Овом мајицом нисмо никог хтели да провоцирамо нити имамо нешто против хрватског народа, већ напротив, свако ко зна наше младе чланове који живе у Аустрији у којој живе разне националности, могао је до сада да се увери да смо отворени према свим добронамерним народима и појединцима који нису против нас и да имамо здрав однос према њима, тако да не видимо ништа спорно у нашем поклону који смо уручили господину Михајловићу. Воли своје а поштуј туђе", поручује Српска православна омладина Инсбрук - СПО(Ј)И.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи