Први пут на париској недељи дизајна

Париска недеља дизајна се одржава од 9. до 15. септембра, а ове године, по први пут, на њој ће се представити и дизајнери из Србије - Угљеша Врцељ и Жарко Бубало. Врцељ ће се представити "Ветрогенератор лампом", а Бубало својим "Дрвеним бициклом". У Културном центру Србије у Паризу одржаће се и изложба портрета српске "Мона Лизе"

Париска недеља дизајна, као један од најважнијих међународних догађаја у индустрији ентеријера, декорација, архитектуре и дизајна, традиционално ће окупити велики број уметника из целог света, а ове године, по први пут на њој ће се представити и дизајнери из Србије - Угљеша Врцељ и Жарко Бубало.

Дизајнер и мултимедијални уметник Врцељ, оснивач креатвне агенције Супердот из Београда, имаће прилику да први пут представи српску креативну сцену. На Париској недељи дизана, Врцељ ће представити "Ветрогенератор лампу", која је настала као жеља да се испоље могућности споја 3Д технологије и уметности. Лампа је производ инжењерског знања са софистицираним уметничким приступом.

Поред "Ветрогенератор лампе", сви посетиоци моћи ће да виде „Српско небо" - збирку уметничких фотографија. Ова јединствена уметничка инсталација, креирана је тако да свака фотографија представља јединствени „комад српског неба", означен реалним географским координатама, а њихов збир даје небеску мапу читавог простора над Србијом, наводи се у саопштењу пи-ар агенције "Enterpreneuer".

Дизајнер и инжењер ареонаутке Бубало, ће се у Паризу представити својим, "Дрвеним бициклом", направљеним као резултатом фасцинације дизајнера, да дрво као племенити материјал примени у области у којој се обично дрво ретко користи, у производњи бицикла.

Модерним приступом у самој изради, Бубало је дизајнирао и израдио два модела дрвеног бицикла, "Perfect day" и "Here comes the sun".

Препознавши значај промоције српског дизајна, Културни центар Србије у Паризу, ће од 11. до 30. септембра, бити домаћин несвакидашње изложбе портрета српске "Мона Лизе", чиме и овај центар улази у званичан програм недеље дизајна.

Идејни уметници ових фотографија, су Врцељ и Владимир Татаревић, познати српски фотограф, којима је најпознатија икона сликарства, послужила као инспирација да се људи из њиховог окружења осете као Мона Лиза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи