Српски се учи и у Бергену

Друштво Срба и пријатеља Србије из Бергена, у Норвешкој, основано је 2008. године. Друштво промовише вредности и културу српског народа, а организовало је и школу за учење српског језика, као и школу гитаре. Настава почиње 31. августа

У норвешком граду Бергену и околини, по незваничним подацима живи око 400 Срба. Неки од њих сe окупљају у Друштву Срба и пријатеља Србије, које је овог маја прославило јубилеј - пет година постојања.

У оквиру школе српског језика Вук Караџић сваке суботе у просторијама Слетебакен школе (Slettebakken skole), одржава се настава матерњег језика, као и школа гитаре. Настава почиње 31. августа.

Школа је подељена на предшколски и школски узраст и за циљ има да деца овладају како читањем и писањем, тако и вербалном комуникацијом. Поред класичне наставе, креативне учитељице мотивишу ученике да припремају и приредбе, драмске комаде, фолклорне тачке, презентације.

Постоји могућност и он лајн учења преко интернет платформе и намењена је пре свега деци са српског говорног подручја која нису у могућности да похађају наставу уживо.

Идеја је да се школа прошири на ниво целе Норвешке (можда и шире), јер већина деце у својим основним школама већ има приступ платформи, па их од интересантних садржаја и задатака на српском језику, прилагођеним различитим узрастима, дели само један клик мишем на рачунару.

Поред деце, постоји и један број одраслих Норвежана који похађа наставу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи